PENGALAMAN HAJI SECARA MUASSASAH2014

Wednesday, 4 January 2017

SALAM 2017


Assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh...
Hari ini sudah 4 Januari 2017. Terlalu pantas masa berlalu dan bertambahnya usia lagi dan semakin pendek jugalah masa untuk berada di bumi Allah ini. Semoga tahun ini akan menjadi tahun yang lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya.

Tahun ini merupakan tahun terakhir bagi anak mama yang bersekolah. Sibujang mama sudah berada di tingkatan 5. Tahun ini merupakan tahun yang penting untuk SPM. Mama berdoa agar anak mama dan kawan-kawanya akan berjaya dengan cemerlang dalam SPM tahun ini dan seterusnaya dapat melanjutkan pelajaran dalam bidang yang diminati bagi mengejar cita-cita masing-masing.

Dua orang anak mama lagi sedang meneruskan pelajaran di IPTA dalam bidang akauntasi dan pertanian. Sibujang ini lebih berminat dalam bidang kejuruteraan. Semoga anak-anak mama akan berjaya dalam kehidupan duni dan akhirat menjadi anak yang taat akan perintah Allah dan sentiasa berbakti kepada kedua orang tuanya.

Tidak banyak yang mama impikan tahun ini selain dari ingin melihat anak-anak berjaya dengan cemerlang duania akhirat, mama berhajat untuk melihat kembali kaabah, masjidil haram dan masjid nabawi bersama en hubby dan anak-anak. Semoga mama diberikan peluang untuk menjejeak kaki lagi ke sana bersama-sama keluarga mama. Ya Allah kau berikanlah aku untuk ke rumahMu lagi... aku amat rindu untuk berada di sana menatap Kaabah dengan mata ku ini.... semoga ada kesempatan lagi buat ku suami dan anak-anaka-anakku..No comments:

Post a Comment